11 types op WhatsApp die we allemaal wel eens tegenkomen

Tegenwoordig heeft iedereen wel meerdere social media-accounts, zoals Instagram, Facebook of Twitter. We willen 24/7 op de hoogte worden gehouden, overal onze mail checken en vooral snel laten weten waar je bent. Waar we écht niet zonder kunnen is Whatsapp. Dagelijkse gesprekken met je boyfriend, lekker kletsen met je zus of de vele gesprekken in de groepschats. Over groepsgesprekken gesproken, er zijn altijd bepaalde types die je wel in elk gesprek hebt zitten. Herken jij ze? Of ben je er stiekem zelf één?

1. De beheerder
Er is natuurlijk altijd een persoon die de groep aanmaakt en dus ook mensen kan toevoegen of verwijderen. Stijgt de macht een beetje naar het hoofd, dan is deze persoon soms wel een beetje vervelend… “Ik gooi je uit de groep hoor!”.

via GIPHY

2. De plannenmaker
Deze persoon gooit op de maandag al ideetjes in de groep voor een eventueel uitje in het weekend. Er moet namelijk een plan gemaakt worden en dan is het maar vast geregeld.

via GIPHY

3. Meneer of mevrouw Kortaf
“Ok” of “Jep” zijn van die antwoorden die je eigenlijk alleen van je vader verwacht op Whatsapp. Helaas zitten ze ook in de groep en dit type heeft gewoon geen zin om meer te typen dan nodig. Heb je net je levensverhaal in de groep gegooid, krijg je een ‘ok’. Lekker dan.

via GIPHY

4. Afhaker
Je hebt plannenmakers, maar je hebt ook afhakers. Er zijn altijd wel mensen die regelmatig de mededeling “ik moet toch afzeggen jongens…” hebben.

via GIPHY

5. Selfiequeen
Na een gesprek met deze persoon op Whatsapp, of het nu in de groep is of persoonlijk, staat je telefoon vol met selfies. De selfie-spammer pakt elke kans om een foto te maken en deelt dit het liefst gelijk. Of het nu op de wc is of in de trein.

via GIPHY
6. De giechel
Alles is grappig. Maar dan ook echt alles. Zelfs het boodschappenlijstje om een appeltaart te maken. HAHA. Wel fijn als jij een grapje maakt en er verder niemand reageert. Heb je toch nog een leuk publiek!

via GIPHY

7. De spion
Wel altijd de blauwe vinkjes, maar nooit een reactie. Deze stille Nel zit in elke Whatsappgroep en leest dus ook alles, maar heef zelf nooit iets toe te voegen. Pas als hij of zij wordt aangesproken, kruipt de spion uit zijn holletje en reageert misschien met een ‘ok’.

via GIPHY

8. De Klager
Heeft het zwaarste leven ooit… Even klagen hoor jongens! *Zucht*.

via GIPHY

9. De Eeuwige typer
Minutenlang staat er ‘is aan het typen…’ en vervolgens krijg je de reactie “Ja, is goed”. Huh? Hoe dan? Wat was de typer al die tijd aan het doen?

via GIPHY

10. De emoji-fan
In elke zin. Bij iedere emotie. Bij elke vraag. Bij letterlijk alles moet een smiley… Zou hij of zij dit ook naar de baas appen?

via GIPHY

11. De Pispaal
De arme rakker. Altijd het mikpunt van een grapje en het doelwit van spottende opmerkingen. Of de persoon dit aan zichzelf heeft te danken is natuurlijk de vraag…

via GIPHY

You might also like