Zo repareer jij je ingescheurde nagel

Heb je eindelijk mooie nagels, stoot je weer eens met je hand tegen de muur. AUW! Je nagel is ingescheurd. Oké, wat nu? Er is niets irritanter dan een ingescheurde nagel. Voordat je de nagelschaar erbij pakt om je nagel te knippen, hebben wij hier een super handige hack voor je. Je kunt je nagel namelijk gewoon thuis repareren, met een theezakje!

Dit is wat je nodig hebt:

♥ Een theezakje
♥ Fijne vijl
♥ Blanke nagellak
♥ Optioneel: een kleurtje nagellak

Stap 1
Als je ingescheurde stukje nagel nog aan de rest van je nagel bungelt: probeer het gescheurde stukje nagel dan zo recht mogelijk bij je nagel te krijgen.

Stap 2
Pak een fijne vijl en vijl de bovenkant van het scheurtje glad.

Stap 3
Pak het theezakje erbij en knip de bovenkant open. De inhoud van het zakje heb je verder niet meer nodig, dus die kun je eruit halen. Knip een klein vierkantje uit het zakje (groot genoeg om de scheur in je nagel te bedekken).

Stap 4
Nu is de blanke nagellak aan de beurt. Lak een dikke laag blanke lak op je nagel. Het is belangrijk dat je er echt een dikke laag op smeert, want anders blijft het stukje van het theezakje niet plakken.

Stap 5
Als de blanke nagellak op je nagel zit plak je het stukje van het theezakje zo snel mogelijk op. Zorg ervoor dat de scheur goed bedekt is en laat het even goed opdrogen.

Stap 6
Als het is gedroogd breng je nog een laagje blanke lak aan. Dit herhaal je nog twee of drie keer.

Stap 7
Mocht je je nagels nog een kleurtje willen geven, lak die er dan overheen als de blanke laag is opgedroogd. Op zich hoeft het niet, want er is sowieso niks meer van het theezakje te zien. Wil je weten wat de geheimen zijn voor de perfecte styling van je nagels? Lees dan dit artikel.

In totaal blijft het ongeveer 3 tot 4 dagen zitten. Daarna kun je het gewoon vaker doen, totdat je nagel lang genoeg is gegroeid om hem af te knippen. Succes!

You might also like