Connect with us

Funny

8 bewijzen dat het leven van linkshandigen moeilijker is

Published

on

Ben je linkshandig? Dan behoor je tot een minderheid. Niet erg, maar in een rechtsgeoriënteerde samenleving kan dat soms moeilijk zijn. Denk maar aan de eeuwige worsteling die je voert met die rechtse schaar. Aarrgh. Het leven van linkshandigen is nu eenmaal moeilijker. Nog niet overtuigd? Deze 10 bewijzen drukken je met de neus op de feiten.

1. Stoeltjes in de aula

Je komt gemotiveerd het klaslokaal of de aula binnen, om dan dit beeld te zien. Alle stoelen zijn voor rechtshandigen gemaakt. Dat betekent een uur lang notities maken met een zere arm en kramp in je hand.

College bankjes stoel linkshandigen
Via: Wikimedia Commons | Carlos Delgado, CC

2. Scharen

Dit is een gigantisch probleem. Het begint voor linkshandigen al in de kleuterklas. De eerste keer knutselen toont al aan dat het leven van linkshandigen moeilijker is. Gelukkig zijn ze ook vaker creatiever, dus je vindt er wel iets op. En ja, er bestaan wel degelijk scharen voor linkshandigen.

Schaar linkshandigen

Via: flickr.com | la riviereFollow, CC

3. Een soeplepel met één schenktuitje

Een soeplepel uitschenken is niet zo moeilijk, maar het doen met je andere hand wel.

4. Schrijven met een vulpen

Linkshandigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de inkt aan de zijkant van hun hand. Het is werkelijk een groot probleem. En dan heb je het geschreven papier nog niet gezien…

 

5. Schrijven op papier met een ringband

De ring zit altijd aan de rechterkant. Dit is problematisch omdat linkshandigen hun arm nu zo moeten buigen over het papier heen, om deftig te kunnen schrijven. Of ze kunnen zich er niets van aantrekken en de pijn en het ongemak doorbijten. Er bestaat natuurlijk ook nog een creatieve oplossing…

Linkshandig schrijven blocnote

 

Kijk verder op de volgende pagina!

Pagina's: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending