Connect with us

Viral

Als je kaal wordt, overweeg dan om wasabi op je hoofd te wrijven

Blijkbaar is dat wat ze in Japan doen. Wasabi, oordeelkundig verspreid aan de onderkant van een plakje hamachi en bekroond met flinterdunne plakjes negi, zorgt voor een goddelijke hap sushi – maar wat gebeurt er als je de pittige groene plant helemaal over je hoofd verspreidt?

Het Japanse wasabi-bedrijf Kinin maakte onlangs een aankondiging dat chemische stoffen die in de wasabi-fabriek worden aangetroffen, helpen om het haar sneller te laten groeien dan de gangbare haarverliesremedies zoals Rogaine (minoxidil).

Houd in gedachten dat ze echte wasabi bedoelen, en niet die gifgroene wasabi die op een heuvel zit naast de roze gember waar je ongetwijfeld bekend mee bent.

Gezien het feit dat verse wasabi meestal ongeveer €71 per pond kost, en een nogal doordringende geur heeft, is het misschien beter om wat Rogaine te nemen.

Hoewel er momenteel geen officieel wetenschappelijk werk is om de beweringen van kinin te onderbouwen, is er een aantal reeds bestaande wetenschappelijke literatuur over wasabi in de medische wereld.

Het chemische isosaponarine, waarvan Kinin beweert dat het de hergroei van het haar stimuleert, was eerder een hulpmiddel bij de productie van menselijk collageen.

Van de tweede chemische noot in wasabi, 6-MSITC, is aangetoond dat deze de groei van borstkankercellen remt.

Als je op zoek bent naar andere dubieuze, natuurlijke manieren om wat haar te laten groeien, is wasabi maar één van de vele dingen die je in een blender kunt doen en over je hoofd kunt verspreiden.

Uien kunnen worden ingepakt en op het hoofd worden gezet. Een onderzoek uit 2002 beweert dat uiensap effectief is bij de behandeling van alopecia areata, een minder vaak voorkomende vorm van haaruitval.

Als jij je kale plekken zat bent kun je het altijd een kans geven. Wie weet werkt het wel heel goed bij jou. Deel dit bericht met je kale vrienden!