Connect with us

Viral

Bewezen: op vakantie gaan met vriendinnen is goed voor je gezondheid

Published

on

Dat een vakantie met vriendinnen hartstikke leuk is, is niets nieuws. Maar nu blijkt ook nog eens dat een vriendinnentrip je bewezen gelukkiger maakt.

Dat stelt psycholoog dr. William Chopik. Tijd om die volgende vakantie te boeken dus!

Vakantie met vriendinnen

Of je nu een lang weekend in Italië doorbrengt of een roadtrip maakt door Engeland: er valt veel te zeggen over vriendinnenvakanties. Nieuw onderzoek, gepubliceerd door Chopik in het academische tijdschrift Personal Relationships, wijst uit dat ze noodzakelijk zijn voor het verbeteren van ons geluk en dat ze een positieve impact hebben op onze gezondheid.

Genieten

Anders dan bij andere relaties die we hebben, halen we uit onze band met vriendinnen eigenlijk alleen maar voordelen, stelt de psycholoog. Ze zijn belangrijk voor iemands geluk, en het zijn relaties die je zelf kiest. Je brengt tijd met elkaar door omdat je je geniet van elkaars aanwezigheid.

Emotionele verbinding

En dat laatste zorgt ervoor dat je emotionele verbinding maakt met je vriend of vriendin en betrokken bent bij elkaar. “Je kunt eens rustig gaan zitten, elkaar in de ogen kijken, elkaars lichaamstaal lezen en eerlijke gesprekken hebben. Ze zien jou en je gezichtsuitdrukkingen heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld een telefoongesprek met iemand hebt”, legt de psycholoog uit.

We kunnen niet anders dan beamen hoe fijn dat is. Wat wordt jouw eerstvolgende vriendinnentrip?

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending