Connect with us

Viral

Boeren in Oekraïense stad Kakhovka hebben een Russische tank gestolen

Wij kunnen het misschien niet zo goed voorstellen dat je moet vechten voor je land, maar de mensen in Oekraine op dit moment wel. En wat dan goed werkt om het moraal erin te houden is dat er helden van de oorlog worden aangewezen.

Dit gebeurde met het verhaal van de Oekraïense soldaten op Slangeneiland die ‘Go f*ck yourself!’ hebben gezegd tegen een Russisch marineschip, maar ook het verhaal van ‘Ghost of Kyiv’. Deze piloot van een MiG-29 Fulcrum flying ace zou op 24 februari 2022 mogelijk 6 Russische vliegtuigen hebben neergeschoten. Het is onwaarschijnlijk dat ‘Ghost of Kyiv’ een echte flying ace is, maar het verhaal is wel een belangrijke morele boost voor de Oekraïense bevolking.

Een ander verhaal komt uit de stad Kakhovka. Een Russische tank was stilgevallen omdat er geen brandstof meer inzat en dus hebben ook Russische soldaten de tank verlaten op zoek naar brandstof. Wat je vindt mag je houden moeten een aantal boeren hebben gedacht en ze hebben dan ook de tank achter een trekker meegenomen. De soldaten hebben nog geprobeerd om achter de boeren aan te gaan, maar de trekker met tank was sneller.