Connect with us

Viral

De hele nacht feesten: In Tilburg wordt een kerk opgericht om coronaregels te omzeilen

Published

on

Een feestje tot diep in de nacht zit er eventjes niet in. Niet op een legale manier. Zijn een aantal mensen in Tilburg die creatief de coronaregels willen omzeilen, namelijk door de “Pyke-kerk” op te richten. Vrijdagnacht is de eerste eredienst en kunnen honderden mensen een dansje doen. De initiatiefnemers stellen dat het een reclamestunt is en een serieus statement.

Voor iedereen die wenst te bidden tot de god van de vrijheid, voor iedereen die verlossing wil zoeken op de dansvloer, deze mensen kunnen terecht bij de kerk van Pyke. En dat moet vrijdagavond gaan gebeuren op een nu nog geheime A-locatie in de binnenstad op een feest dat tot 4 uur duurt. Pyke is ook een hard seltzer drankje, dus de mensen achter de kerk zetten op deze manier ook hun drankje op een creatieve manier in de markt. De maximaal 750 bezoekers betalen geen entree, maar wel voor hun tijdelijke lidmaatschap van de kerkgemeenschap.

De gemeente Tilburg kon woensdagmiddag nog niet aangeven of en hoe ze tegen de eredienst op gaat treden. Ze willen eerst afwachten of deze dienst daadwerkelijk plaats gaat vinden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending