Connect with us

Viral

Derde kind is eigenlijk overbodig

We zien dat veel ouders kiezen voor een derde kind, eigenlijk heeft het geen zin. Dat zegt een bekende pedagoog Jeroen Janssen. Als derde kind kost je alleen maar extra geld en komt er toch niks van.

Alsof het niet genoeg is nemen ze een “reservekind” aldus Jeroen Janssen. “Ze zijn bang en hebben geen vertrouwen in dat de eerste 2 kinderen slagen in het leven en nemen ze daarom een derde kind als backup.” Zo heeft Janssen een onderzoek gedaan en ziet dat het weinig zin heeft. “Je kinderen slagen in het leven of helemaal niet. Als backup een derde kind te nemen heeft geen zin.”

Volgens janssen ligt het ook aan de opvoeding van de ouders “Je moet geen derde kind nemen als je met de eerste 2 ook niet gelukkig bent, straks ben je nog ongelukkiger.” Het oproep lijkt janssen ook overbodig net als derde kind nemen. ”Ik maak het ze duidelijk en wil ze graag helpen. Heel veel ouders maken eenmaal geen fatsoenlijke kinderen, dan moet je niet weer proberen om er een derde bij te krijgen dat toch niks van komt. wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten.”