Connect with us

Viral

Deze twee zijn echt alle levels van schaamte voorbij op een zaterdagavond

Published

on

In een recent nieuwsartikel wordt beschreven hoe Nederlanders bekend staan om hun nuchterheid, maar dat de Engelsen een stapje verder gaan als het gaat om het vermijden van schaamte. Het artikel beschrijft een incident waarbij twee personen live werden betrapt, maar zich niet lieten weerhouden om hun activiteiten voort te zetten.

Het incident vond plaats in Engeland en werd vastgelegd op video. Op de beelden is te zien hoe twee personen zich in het openbaar aan het vermaken zijn. Terwijl ze worden gefilmd, lijken ze zich niet bewust te zijn van de aanwezigheid van anderen en gaan ze gewoon door met hun activiteiten.

Wat opvallend is aan deze situatie is dat de personen die betrapt worden, zich niet schamen en hun activiteiten voortzetten alsof er niets aan de hand is. Dit staat in schril contrast met de Nederlandse cultuur, waar schaamte vaak een grote rol speelt in het gedrag van mensen.

De video is inmiddels viraal gegaan en heeft veel reacties opgeroepen. Sommige mensen prijzen de Engelsen om hun onverschrokkenheid en het vermogen om te genieten van het leven zonder zich te veel zorgen te maken over wat anderen van hen denken. Anderen vinden de situatie echter ongepast en respectloos.

Het incident roept ook de vraag op of schaamte een nuttige emotie is of juist beperkend kan zijn. Het lijkt erop dat de Engelsen minder beperkt worden door schaamte dan Nederlanders en dat dit hen in staat stelt om meer van het leven te genieten.

Al met al lijkt het erop dat Nederlanders en Engelsen op verschillende manieren omgaan met schaamte en dat er geen goed of fout is. Het is interessant om te zien hoe culturele verschillen invloed hebben op onze emoties en ons gedrag.


Klik hier of op de foto om de video te bekijken.

Trending