Connect with us

Viral

Eh meneer, misschien moet je de agent even met wat respect behandelen

Published

on

Het zogenaamde etnisch profileren staat vandaag weer even hoog op de kaart en dat komt door een uitspraak van de rechtbank in Den Haag dat de Koninklijke Marechaussee zich niet schuldig maakt aan etnisch profileren bij het controleren van mensen die het land binnenkomen.

De rechtbank oordeelde dat letten op etniciteit bij de controles niet in strijd is met het verbod op discriminatie. De Marechaussee voert controles uit om illegaal verblijf tegen te gaan. Daarvoor is het kunnen vaststellen van iemands verblijfstatus, identiteit en nationaliteit belangrijk. Wel voegde de rechtbank toe dat etniciteit nooit de enige reden kan zijn om iemand te controleren. Het moet altijd uit te leggen zijn. En wij sluiten ons zeker aan bij de toevoeging van de rechtbank, want ook dit is in 2021 weer een moeilijke discussie.

Wat geen moeilijk discussie is, zijn de volgende beelden. Iemand is door de politie aan de kant gezet om even de papieren te laten controleren. En deze persoon heeft absoluut geen respect voor de agent en trekt gewoon de “etnisch profileren” kaart. Misschien als hij gewoon een andere toon aanslaat, dan verloopt het gesprek een stuk prettiger. Bromsnor lijkt helemaal niet zo’n verkeerde pik.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending