Connect with us

Viral

Ingrid uit Volendam ging helemaal los met eieren gooien naar anti-Zwarte Piet-demonstranten

Noem ons naïef, maar na heel veel discussie, ondertussen een pandemie, maar ook dat Zwarte Piet op televisie tijdens het Sinterklaasjournaal en in producten in de winkels een aangepast uiterlijk heeft gekregen, hadden wij misschien wel verwacht dat het kinderfeestje op een vredige manier zou verlopen.

Nou, zeker niet in Volendam, zoals we gisteren op beelden hebben kunnen zien. De mening van veel mensen is toch dat het uiterlijk van Zwarte Piet naar roetveegpiet of stroopwafelpiet is aangepast en dat de mensen van KOZP (Kick Out Zwarte Piet) niets meer te “zeuren” hebben. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze KOZP ervan verdenken om expres Volendam uit te hebben gekozen voor hun niet aangekondigde demonstratie, omdat ze deze reactie van de inwoners van Volendam hadden verwacht en daarmee zichzelf weer in het nieuws terug konden zien.

Ingrid ging helemaal los
Wie zichzelf ook in de kijker heeft gespeeld is Ingrid. Wekelijks staat ze op de markt met haar tupperware-artikelen. Ingrid vertelde aan NH Nieuws hoe zij de onaangekondigde demonstratie heeft beleefd: “Het is heel indrukwekkend natuurlijk als dat met z’n allen binnen komt lopen. We hebben hier één feest, en dat is Sinterklaas met zwarte pieten, en het wordt door zo’n groep steeds in het verdomhoekje gezet. Daarom heb ik, toen ze hier aankwamen twee dozen eieren gekocht en ik ben gaan gooien”.