Connect with us

Viral

Losgeslagen pitbull valt politiepaard aan in park in Londen

In Victoria Park in Londen heeft zich een verontrustend incident voorgedaan waarbij een politiepaard aangevallen werd door een loslopende pitbull. Op beeldmateriaal is te zien hoe een man met een stok probeert de agressieve hond weg te duwen, terwijl de agenten op de rug van de paarden de man aanmoedigen om de hond onder controle te houden.

Het paard zakt uiteindelijk door zijn hoeven en valt op de grond na enkele spannende momenten. De pitbull kon uiteindelijk onder controle gebracht worden, waarna de agent de schade aan zijn paard kon opnemen. Het dier heeft de nodige hechtingen gekregen, maar men verwacht dat het binnenkort weer ingezet kan worden met een agent op zijn rug.

De pitbull zit momenteel in een politiekennel en de politie heeft contact opgenomen met de eigenaar. Hoewel niemand gearresteerd is, roept de politie op om honden altijd aangelijnd te houden om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Het was een benarde situatie voor het politiepaard, maar gelukkig lijkt het erop dat het dier zal herstellen en zijn werkzaamheden snel weer kan hervatten.