Connect with us

Viral

Man ging live op social media met bivak op en belt meerdere keren aan bij voordeur Hugo de Jonge

Er zijn in Nederland een aantal mensen die het virus of een variant daarvan niet zien als de boosdoener, maar juist de mensen die het beleid bepalen om ervoor te zorgen dat de zorg het aan kan.

En een zo’n persoon die zwaar onder vuur ligt bij deze mensen is Hugo de Jonge. Helemaal toen Hugo aan de media vertelde dat hij erg goed is in het uitrekenen van de postcode van mensen die absoluut geen vaccinatie willen. Een kandidaat gemeenteraadslid van Vlaardingen ging een paar weken geleden in ieder geval zijn hond expres uitlaten in de wijk waar Hugo woont, om een beetje te provoceren.

En gisteren was het weer raak, want een 27-jarige Amsterdammer is aangehouden voor het meerdere keren aanbellen bij de woning van de demissionair minister. De man had een masker bij zich en was daarvoor bij een protest geweest in Vlaardingen. Daarna is hij naar Rotterdam gefietst.

Hij filmde live hoe hij bij De Jonge thuis verhaal ging halen. Kort daarna kwam de politie en vorderde da man om weg te gaan. Toen deze de wijk niet had verlaten werd hij gearresteerd. Midden in de nacht is de man, een bekende coronademonstrant, weer vrijgelaten.