Connect with us

Viral

Man in Brussel schiet twee Zweden dood, mogelijk had schutter een terroristisch motief

Published

on

Bij een schietpartij in het centrum van de Belgische stad zijn maandag twee doden gevallen. Belgische media melden dat de schutter mogelijk een terroristisch motief had.

De slachtoffers droegen volgens Belgische media T-shirts van het Zweedse voetbalelftal, dat maandagavond in Brussel tegen Belgie speelt in een wedstrijd voor het EK vetbal.

De politie heeft bevestigd dat de twee doden de Zweedse nationaliteit hebben. Er is nog niemand aangehouden en ook is onduidelijk waar de dader of daders heen zijn gevlucht.

Rond 19.15 uur waren volgens VRT meerdere schoten te horen bij het Sainceteletteplein in Brussel. Een ooggetuige zegt dat hij minstens twee daders die bivakmutsen droegen heeft gezien.

Op beelden die rondgaan op social media is te zien hoe een man in een felle, oranje jas op een scooter komt aanrijden en meerdere keren schiet. Enkele personen vluchten een nabijgelegen flatgebouw in, waarna de schutter hen volgde en opnieuw het vuur opende.

Volgens de krant Le Soir denkt de politie aan een terreurdaad. De schutter zou volgens Belgische media God is groot in het Arabisch hebben geroepen. Op sociale media gaat ook een video rond waarin een man in het Arabisch zegt de dood van moslims te wreken en drie Zweden te hebben neergeschoten. Ook zou hij hebben gezegd lid te zijn van Islamitische Staat (IS).

[videopack poster=”https://todayviral.nl/wp-content/uploads/2023/10/644853037806074575.jpg” width=”720″ height=”480″]https://nsfw.dailybuzz.nl/media/2023/10/16/57334860-6c5c-11ee-b944-10ddb1b30d21/terreur_brussel_web_wm.mp4[/videopack]

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending