Connect with us

Funny

‘Mannen die veel werken hebben 2x zoveel kans om kaal te worden.’

Slecht nieuws voor mensen die carrièregericht zijn, maar ook genieten van hun volle bos haar. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die meer dan 52 uur per week werken twee keer zoveel kans hebben om kaal te worden.

Dat is prima, omdat de meesten van ons slechts 40 uur per week werken – of dat is tenminste waar we een contract voor hebben – maar in andere landen, zoals Zuid-Korea, is het gebruikelijk om veel langere weken te maken.

Dat is de reden waarom het onderzoek naar het verband tussen uitgebreid werken en haaruitval, dat resultaten van 13.000 mannen opleverde, nu voor het eerst is uitgevoerd.De wetenschap gaat zo – stress veroorzaakt een verandering in hormoonspiegels in bepaalde delen van het lichaam, waaronder de hoofdhuid.

Wanneer je gestrest raakt, kan de hormonale verandering de groei van haarzakjes op de hoofdhuid remmen.

We weten al uit eerder onderzoek dat stress ervoor zorgt dat ons immuunsysteem haarzakjes aanvalt.

We weten echter niet waarom. Er is ook gesteld dat stress de ‘catagene’ of rustfase verandert. Dat is eigenlijk wanneer het haar stopt met actief groeien.

Als je die fase voortijdig ingaat, betekent dat helaas dat je op een gladde helling naar een gladde hoofdhuid bent.

Het is niet alleen omdat mensen kaal worden, maar ook omdat stress een heleboel andere negatieve effecten heeft.

De onderzoekers van de Sungkyunkwan University School of Medicine in Zuid-Korea hebben tussen 2013 en 2017 meer dan 13.000 mannen tussen de 20 en 59 jaar bestudeerd.

Ze splitsten ze in groepen op basis van de uren dat ze werkten en verzamelden vervolgens de gegevens.

Andere factoren zoals burgerlijke staat, inkomen, roken en anderen werden ook overwogen. Ze ontdekten dat langere uren werken aanzienlijk verband hield met kaalheid.

Hoofdauteur Kyung-Hun Son zei: ‘De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat lange werktijden significant samenhangen met de toegenomen ontwikkeling van alopecia bij mannelijke werknemers.

‘Beperking van de werktijden om de ontwikkeling van alopecia te voorkomen, kan noodzakelijker zijn voor jongere werknemers, zoals die in de jaren 20 en 30, waar symptomen van haaruitval beginnen te verschijnen.

‘Preventieve interventies om passende en redelijke werkuren te bevorderen zijn vereist in onze samenleving.’

Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in de Annals of Occupational and Environmental Medicine, omvatte geen vrouwen.

Son voegde eraan toe: ‘Veel onderzoeken hebben het mechanisme van alopecia-ontwikkeling door stress onthuld.

‘In muizenexperimenten was stress significant gerelateerd aan de remming van haargroei, inductie van catagene cyclus en schade aan haarzakjes.

‘Andere onderzoeken hebben ook gesuggereerd dat stress verwondingen en ontstekingen van haarzakjes, celsterfte kan beïnvloeden en de haargroei kan remmen.

‘Op basis van deze eerdere onderzoeken kunnen we voorzichtig aannemen dat de relatie tussen lange werktijden en de ontwikkeling van alopecia waarschijnlijk wordt gemedieerd door werkgerelateerde stress.’