Connect with us

Funny

Mannen worden pas volwassen als ze over de 40 zijn, aldus de wetenschap.

Je hebt vaak gehoord hoe mannen, zelfs als volwassenen, zich als kinderen blijven gedragen. Sommigen geloven ook dat het in relaties meestal de vrouw is die staat voor volwassenheid en verantwoordelijkheid.

Nu is er een nieuwe studie over dit onderwerp – en dit is wat ze hebben ontdekt!

In een studie aan de Universiteit van Oxford hebben onderzoekers de verschillen in volwassenheid en ontwikkeling tussen mannen en vrouwen bestudeerd. Vervolgens vergeleken ze de resultaten en konden conclusies trekken over de mogelijke verschillen.

De onderzoekers concludeerden dat hersenrijping wordt gekenmerkt door een ontwikkeling op lange termijn van functionele en structurele netwerken die zich uitstrekken tot in de volwassenheid.

Mannen hebben meer tijd nodig om te rijpen

Het onderzoek had als doel te ontdekken welke functies tijdens het rijpingsproces veranderen en welke constant blijven. Onderzoekers onderzochten de hersenen van 121 deelnemers van 4 tot 40 jaar via MRI’s. Het volgen van de verschillen, rekening houdend met het geslacht en de leeftijd van de deelnemers.

Het resultaat toonde aan dat, hoewel de hersenen van zowel vrouwen als mannen uiteindelijk hetzelfde potentieel hebben om in het dagelijks leven te functioneren, mannen vaak enige vertraging vertonen in de ontwikkeling van functionele netwerken op lange termijn in vergelijking met vrouwen.

Het kan tot ongeveer 40 jaar duren.

Vrouwen zijn scherper
Dit is waarschijnlijk de reden dat men zegt dat mannen later in hun leven volwassen worden dan vrouwen.

Vrouwen vertonen echter een eerdere verslechtering van deze functionele netwerken.

Professor Eduardo Calixto, die werkt bij de Mexicaanse UNAM, heeft in een wetenschappelijk artikel uitgelegd dat hoewel mannen grotere hersenen hebben, vrouwen vaak een betere efficiëntie vertonen en in verschillende aspecten scherper zijn.

Volgens de onderzoeker komt dit door hormonale verschillen.

Die man zou later volwassen worden dan vrouwen is niets nieuws, maar nog steeds leuk om het bevestigd te krijgen!