Connect with us

Funny

Mensen die vaak vlekken op hun kleding hebben zijn intelligenter – zegt onderzoek

Je kent het wel, je wil je favoriete witte shirt aan maar weet dat je die avond spaghetti met tomatensaus gaat maken en twijfelt dus of je het wel aan moet doen. Ook bij feestjes vermijd je het liefst de cola omdat je weet dat dit vaak fout gaat. Gelukkig is er goed nieuws. Mensen met vlekken op hun kleren zijn over het algemeen namelijk intelligenter! (bron: apost.com)

In dit artikel behandelen we de theorie die bewijst dat intelligente mensen vaker op hun kleren morsen.

Je voelt je vaak een klein kind en hebt op veel plaatsen een extra schoon kledingstuk liggen, je weet natuurlijk maar nooit. Je hebt altijd al moeite gehad met het schoonhouden van je kleding, en voorlopig zal dit ook niet veranderen. Of het nu gaat om een pas geverfde muur, de pastasaus of een plas modder, op een of andere manier lijken je kleren dit altijd aan te trekken.

Zelfs de trouwjurk is niet veilig

Er gaan verhalen rond over mensen die zelfs op de mooiste dag van hun leven iets morsen over hun prachtige trouwjurk. Is jou dit ook gelukt, dan kan je het maar beter gewoon accepteren: jij zal altijd voorbereid moeten zijn op een vlek in een kledingstuk. Maar hoe komt dit nu? Is het pure onkunde of is de coördinatie van je lichaam gewoon wat slechter dan die van je partner? Wat is de oorzaak dat jij steeds vlekken op je kleren krijgt?

Een wetenschappelijke verklaring voor het onhandigheidsgen

Je vrienden of je partner zullen beweren dat het door je onhandigheid komt, wetenschappers hebben echter het tegenovergestelde bewezen: mensen die veel vlekken veroorzaken zijn juist intelligent! De wetenschappers zijn zelfs met een term gekomen die dit bewijst: Feedforward. Deze term beschrijft de kwaliteiten van een persoon om een gecoördineerde handeling uit te voeren, die aansluit bij de gedachten van het brein.

We begrijpen dat dit wat vaag klinkt, met een voorbeeld is het echter een stuk duidelijker. Als je wil drinken uit een glas, schat je brein van te voren in hoe zwaar het glas is, hoeveel drinken er in zit, op welke manier je het glas vast moet pakken en hoe snel je het glas kan bewegen zonder dat de vloeistof over je heen komt tijdens het drinken. Omdat intelligente mensen vaak met meerdere (belangrijkere) dingen tegelijk bezig zijn in hun gedachte kan het zijn dat hun feedforward wat minder aandacht krijgt van het brein. Als resultaat heb jij weer die tomatensaus op je nieuwe witte broek zitten.

STEVE JOHNSON, DE AUTEUR VAN HET ONDERZOEK CITEERDE: : “HOE ONGEORGANISEERDER JE BREIN IS, DES TE INTELLIGENTER JE BENT.” DIT WIL DUS ZEGGEN DAT JE IN GEDACHTE GEWOON MET BELANGRIJKERE DINGEN BEZIG BENT DAN MET JE ETEN.

Het is nog steeds vervelend

Dat je brein echter met andere dingen bezig is wil niet zeggen dat het fijn is om telkens vlekken op je kleren te krijgen. In plaats van lekker op de bank te liggen sta jij ’s avonds weer in de badkamer te schrobben om die pizzavlek uit je kleren te krijgen. Zie er echter het voordeel maar van in, je bent niet onhandig, je bent juist erg intelligent!

Wie van jouw vrienden kan ook niet vlekkeloos blijven? Laat dit artikel aan ze zien zodat ze het weten: Ze zijn niet gewoon ongecoördineerd, maar juist erg intelligent.