Connect with us

News

NASA betaalt je 18.000 euro, als je 70 dagen in bed blijft liggen

Slaap je rijk met NASA, want proefkonijnen die 10 weken onafgebroken in bed liggen, krijgen een dikke premie van 18.000 euro onder de neus geschoven. Belangrijk detail: je mag onder geen enkel beding je bed verlaten, ook niet om naar het toilet te gaan of om je te wassen. Deelnemers mogen boeken lezen , Skypen , spelletjes spelen , maar ook gebruik maken van hun telefoons en computers, gedurende de duur van deze studie.

Vrijwel alles is eerlijk spel , zolang je maar in bed blijft, maar wat is het doel van deze studie?

De experimenten zijn bedoeld om manieren te vinden, om de gezondheid en de veiligheid van de astronauten tijdens perioden van langdurig ruimtevaart te behouden . ” Hoofd naar beneden ” bedrust is een goede manier het reizen door de gewichtloosheid ruimte te simuleren. Denk er eens over na, gewichtsloosheid betekent nul gewicht of druk op je spieren. Het is een toegankelijke manier van analyseren van de lichamelijke veranderingen die optreden tijdens ruimtevaart .

Deze studie is bedoeld om drie kerntaken te bereiken:

1 ) Inzicht in hoe je veranderende fysiologie in de ruimte van bepaalde invloed kan zijn op je
missies.
2 ) Inzicht in de gevolgen van iemands fysiologische toestand van hun vermogen om te presteren in
specifieke taken .
3 ) Het voorbereiden van tegenmaatregelen om eventuele bijzondere fysiologische omstandigheden tegen te gaan.

Binnen het experiment zijn er twee studiegroepen : De uitoefenende en de niet- oefenende groep.
Terwijl de uitoefenende groep zullen worden onderworpen aan lichamelijke oefeningen (op speciale apparatuur zodat je kan blijven liggen), zal de niet – uitoefende groep volledig tot rust blijven. De gehele duur van het onderzoek duurt tussen de 97 en 105 dagen , afhankelijk of je een niet- sportende,of wel sportende bent. De eerste 13 dagen voor de niet – uitoefende groep, en 21 dagen voor de uitoefende , mag je je vrij bewegen in de faciliteit. Echter , na deze periode mag je je bed niet meer uit voor een periode van 70 dagen, afgezien van een aantal testen die gedaan zullen worden, waar je met je hoofd achterover- en voeten omhoog moet liggen .

Proefkonijnen klagen doorgaans vooral over rug- en nekklachten en ook de beperkte sanitaire voorzieningen komen het comfort niet ten goede. Enkel activiteiten die niet te veel inspanning vragen zijn toegestaan, zo mogen de proefkonijnen wel lezen en met de computer werken.

Gedurende de studie , zal je worden onderworpen aan bot-, spier- en hart testen , evenals het testen van uw bloedsomloop en zenuwstelsel , uw voedingstoestand en het vermogen van je lichaam om te vechten tegen infecties . Dus is het de moeite waard? Hoewel het in bed blijven twee maanden lang, realistisch ondraaglijk is, kan je in ieder geval zeggen dat je je met deze luiheid heb opgeofferd met als doel de menselijke verkenning van de ruimte te bevorderen. Dit is de enige keer dat je kan zeggen, dat je de eerste astronauten naar Mars hebt geholpen door helemaal niets doen , maar op je luie kont te blijven zitten .