Connect with us

Funny

Onderzoek bevestigt dat tweede kind onhandelbaarder is dan eerste kind – ouders zijn het ermee eens

Published

on

Als je ooit hebt gemerkt dat het tweede kind in een gezin meestal ondeugender en rebelser is dan het eerste kind, is het omdat ze dat ook zijn. Recente studies hebben de mythe bevestigd dat het tweede kind vaak lastiger is, vooral als het een jongen is.

Vandaag vertellen we je over deze ontdekking en delen we tips over hoe we kunnen voorkomen dat het tweede kind een onruststoker wordt.

In 2005 publiceerde een groep onderzoekers van de Universiteit van Californië, Los Angeles onder leiding van Dr. E. Black, een studie waarvan de resultaten onverwacht waren: tweede geboren kinderen waren vaak minder succesvol op school en op het werk dan hun oudere broers en zussen.

De ontdekking was nogal verrassend omdat de geanalyseerde kinderen uit gezinnen kwamen waarin ouders hun kinderen gelijke opleidingsmogelijkheden gaven. Maar het werd allemaal duidelijk dankzij de studie van economen van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

terror kinderen
Dr. Doyle en zijn team ontdekten dat tweede geboren kinderen 40% meer kans hadden om de wet te overtreden dan hun oudere broers en zussen, en bevestigden de bevindingen van hun collega’s over de nadelen van het zijn van het tweede kind.

De reden had echter niets te maken met gezondheidsproblemen of een lager opleidingsniveau. Het ging allemaal over de ouders en de oudere broer of zus.

ondeugende baby
Zodra het tweede kind in het gezin arriveert, hebben de ouders al met het eerste geoefend en zijn ze al minder voorzichtig. “De eerstgeborenen hebben rolmodellen die volwassen zijn. En de tweede, later geboren kinderen hebben rolmodellen die enigszins irrationele 2-jarigen zijn, hun oudere broers en zussen,” verklaarde Dr. Doyle in een interview.

Het wordt aanbevolen om een ​​poging te doen om meer aandacht te besteden aan de tweede geboren kinderen en de invloeden van hun oudere broers en zussen te beheersen, zodat het tweede kind geen onruststoker wordt. Vergeet niet dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Denk je dat de geboortevolgorde iemands persoonlijkheid beïnvloedt? Laat jouw mening achter in de comments op Facebook!

Trending