Connect with us

Funny

Onderzoek toont aan dat je kat je wil vermoorden.

Published

on

Iedereen zegt altijd dat katten hartstikke lieve schatte huisdieren zijn, echter niks blijkt minder waar te zijn na onderzoek. Onderzoekers van de Edinburgh Universiteit in Schotland en de Bronx-dierentuin in New York kwamen namelijk tot een verrassende conclusie.

De onderzoekers hebben de persoonlijkheden van huiskatten vergelijken met vier verschillende wilde (grotere) katachtigen. Op basis van 5 persoonlijkheidsdimensies: extraversie, mildheid, ordelijkheid, emotionele stabiliteit en intellectuele autonomie werden de huiskatten beoordeeld.

De uiteindelijke conclusie van dit onderzoek is: huiskatten zijn dominant, impulsief, neurotisch en onstabiel en lijken qua persoonlijkheid veel op de Afrikaanse leeuw. Daarnaast zijn ze tegenover soortgenoten angstig, prikkelbaar en agressief. Nog schrikbarende misschien is dat de onderzoekers concluderen dat als huiskatten groter waren, ze hun baasjes waarschijnlijk zouden vermoorden.

Fijne gedachte, maar er zijn gelukkig ook positieve dingen te vertellen. Huiskatten kunnen ontzettend genieten van de aanwezigheid van hun baasje. Verder zijn huiskatten speels, enthousiast en lief. Maar goed, een huiskat blijft dus zijn onvoorspelbare karakter houden, en als die groter had geweest had die je mogelijk vermoord.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending