Connect with us

News

Onderzoek wijst uit hoe groter je billen zijn, hoe slimmer je kinderen worden

Goed nieuws voor dames met vollere billen. Onderzoek toont namelijk aan dat wanneer je grote, vollere billen hebt, je later slimmere kinderen krijgt. 

Vrouwen hebben ronde heupen, dikke billen en volle dijen nodig om intelligente kinderen te produceren. Veel vrouwen zien dit als hun ‘probleemgebieden’, de delen van hun lijf waar ze moeilijk afvallen, maar al die curves zitten er dus niet voor niets. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat het vet uit vrouwenbillen belangrijk is voor de ontwikkeling van baby’s. Sterker nog: die vetcellen worden direct doorgestuurd naar de hersenen van een baby. Dat het vet op die plekken vaak zo hardnekkig is, is dus –letterlijk- een pluspunt.

Baby got back

Die zogenaamde vetopslag in dikke billen komt via de borstvoeding bij pasgeboren kindjes terecht. Daar worden ze dus niet alleen groot maar ook intelligent van. “Het vet in deze gebieden is een depot voor het bouwen van de hersenen van een baby,” zegt professor Will Lassek van de University of Pittburgh, “Je hebt veel vet nodig om een zenuwstelsel te maken en het vet in deze gebieden is rijk in DHA, een belangrijk deel van de menselijke hersenen. Het lijkt erop dat veel vrouwen dit vet ontwikkelen en vasthouden totdat er een baby komt.”

Hips don’t lie

Vrouwen hebben gemiddeld 30 procent lichaamsvet. Lange tijd was het een raadsel waarom dit zo veel is, dit percentage is namelijk vergelijkbaar met beren die in winterslaap gaan. Hibernation much? Mannen hebben gemiddeld een vetpercentage van 5 tot 10 procent, waardoor ze een veel rechtere lichaamsbouw hebben. Vrouwen raken een deel van dat extra vet kwijt tijdens het geven van borstvoeding, ongeveer een halve kilo per maand. In de afgelopen vijf miljoen jaar is het gemiddelde menselijke brein verdrievoudigd van een volume van 400 millimeter naar 1200 millimeter. Voor een groter brein is meer vet nodig, volgens de onderzoekers zou het goed kunnen dat vrouwen daarom dikker zijn geworden. Dus heb je dikke billen? Koester ze… je (toekomstige) koters doen het er prima op!