Connect with us

Viral

Ophef in Belgie over hardhandige arrestatie van meisje van 14 in Oostende

Een video uit het Belgische Oostende zorgt voor ophef, want op de beelden is te zien hoe de politie van Oostende een meisje van 14 oppakken. De ophef gaat voornamelijk dat sommige mensen vinden dat de politie daarbij onnodig veel geweld gebruiken. De politie van Oostende zegt dat het meisje zich heftig verzette en de agent in het gezicht spuwde. Er gaat een intern onderzoek komen om uit te maken of de agenten inderdaad te veel geweld hebben gebruikt.

Op de beelden is te zien hoe een meisje van 14 zich verzet tegen haar aanhouding door de politie. Daarbij slaat een van de agenten haar met zijn vuist in het gezicht, trekt hij haar mondmasker naar beneden en houdt hij haar een minuut lang op de grond gedrukt.

De politie van Oostende heeft gereageerd op de video. Korpschef Philip Caestecker zegt het volgende: “Omdat het hier gaat over een minderjarige kunnen we niets over de inhoud van de zaak kwijt. Wat we wel zeker kunnen zeggen, is dat de korte video op de sociale media niet het volledige beeld van de situatie toont. Zonder in detail te gaan, betreft het een interventie die al twee uren voor de beelden gestart was. De video toont dus niet de volledige context.”

Een eerste poging om het meisje op te pakken was blijkbaar mislukt; het meisje was weggelopen. Bij de tweede poging “heeft ze zich heftig verzet tegen de arrestatie,” zegt Caestecker. “De collega heeft haar mondmasker niet verwijderd, maar net proberen weer op te zetten, omdat ze hem van heel dichtbij in het gezicht spuwde. In coronatijden is dat niet leuk. Daarop heeft hij gereageerd, inderdaad met de hand in haar gezicht, en dat zullen we nu onderzoeken,” zei korpschef Caestecker op het Belgische Radio 2.