Connect with us

Funny

Sylvana Simons wil vertrekken uit Nederland als er “niks gaat veranderen”

De zomer begint weer een beetje aan zijn einde te komen, als er al een begin was, en dat betekent dat de eerste pepernoten alweer in de winkel zijn verschenen. Daarmee zal uiteraard ook weer de Pietendiscussie uit de kast getrokken worden.

Hoewel er flinke veranderingen hebben plaatsgevonden in de viering van Sinterklaas zijn we nog lang niet op gewenst niveau volgens veel tegenhangers van Piet. Sylvana Simons is een van de meest bekende tegenhangers die zich inzet tegen de welbekende en traditionele ‘Zwarte Piet’. Daarmee gaat ook weer een hardnekkig bericht in de rondte die ieder jaar weer de kop op steekt. Volgens dit bericht heeft het parlementslid het volgende gezegd op NPO Radio 2: “Als Zwarte Piet niet verdwijnt uit Nederland, dan vertrek ik zelf.”

Sylvana Simons vaak gebruikt in nepnieuws
Nu.nl heeft lange tijd samen gewerkt met Facebook in de strijd tegen nepnieuws. In 2019 is het volledig onderzocht, samen met een hoop andere uitspraken die ze gemaakt zou hebben. Hieruit blijkt dat het artikel al sinds 2017 vaker boven water komt en enorm veel gedeeld wordt. Ze zou in het desbetreffende interview op NPO Radio 2 bijvoorbeeld wel aanwezig zijn geweest, maar zit ging helemaal niet over Zwarte Piet. De uitspraak dat ze zelf uit Nederland zou vertrekken is al helemaal uit de duim gezogen volgens dit onderzoek. Het antwoord op de vraag of de voormalig presentatrice uit Nederland zal vetrekken is dus: nee! Een voorbeeld van zo’n bericht: