Connect with us

Funny

Tequila drinken helpt met afvallen, laat nieuw wetenschappelijk onderzoek zien

Published

on

Met het vakantieseizoen om de hoek beginnen de meesten van ons na te denken over het verliezen van een paar extra pondjes om de beachbody goed te kunnen laten zien.

We weten allemaal hoe belangrijk het is om minder vet en suiker te eten en meer te bewegen, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als het gaat om suiker.

Voor mij persoonlijk is het stoppen met suiker het moeilijkst. Volgens een studie is suiker “zo verslavend als cocaïne” en wordt het aangetroffen in de meeste dingen die we eten.

Gelukkig zijn er alternatieven om ons voedsel te zoeten. Dat is natuurlijker en veroorzaakt geen suiker ongevallen.

Nog beter: wetenschappers hebben nu een zoetstof gevonden die ons kan helpen af ​​te vallen en die tevens wordt gebruikt om tequila te maken.

De meeste mensen kiezen voor producten die “zonder toegevoegde suiker” zeggen, maar dat betekent in 9 van de 10 gevallen dat kunstmatige zoetstoffen worden gebruikt.

Die kunnen ongewenste bijwerkingen zoals hoofdpijn veroorzaken. Maar er is een recente studie uitgevoerd naar muizen en de effecten van bepaalde zoetstoffen op hun lichaam met in het bijzonder agavins.

Agavins komt van de agave plant, die ook wordt gebruikt om agave nectar te maken.

Agavins ‘verhogen de bloedsuikerspiegel niet’. Uit het rapport bleek dat muizen waaraan agavines werden toegevoegd in hun water juist gewicht verloren en lagere bloedglucosewaarden hadden dan muizen die hun water hadden gezoet met agavesiroop, aspartaam, glucose of fructose.

Mercedes G. López, Ph.D. en haar team zegt dat agavins “niet-verteerbaar zijn en kunnen fungeren als een voedingsvezel, dus ze zouden de bloedglucose niet verhogen.”

Lopez zei dat agavins beter waren dan kunstmatige zoetstoffen, het enige nadeel is dat ze niet zo zoet zijn.

Agavins zijn niet hetzelfde als agave nectar of agave siroop en worden gebruikt om tequila te maken.

Helaas worden de agavins omgezet in ethanol in tequila en worden ze daarom niet gevonden in de populaire drank.

López voegde toe: “Agavins zijn niet duur en ze hebben geen bekende bijwerkingen, behalve die paar mensen die ze niet kunnen verdragen.”

Agavins kan ook mensen met diabetes type 2 helpen.

Dat komt omdat agavins een hormoon produceren dat GLP-1 wordt genoemd, waardoor de maag langzamer wordt leeggemaakt, wat volgens TipHero resulteert in een toename van de insulineproductie.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending