Connect with us

News

Wetenschappers bevestigen: grootouders die op hun kleinkinderen passen, leven langer

Published

on

Als je als ouder je lichtelijk schuldig voelt als je je ouders vraagt om op baby’s te passen, voel je dan niet meer schuldig.

Blijkbaar leven grootouders die op hun kleinkinderen passen langer, volgens een recente studie.

De studie, van meer dan 500 mensen vanaf 70 jaar en ouder, toonde aan dat die grootouders die hielpen om voor anderen te zorgen minstens zeven jaar langer leefden.

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Evolution and Human Behavior.

Die mensen die niet om anderen gaven, hadden een gemiddelde levensverwachting van slechts vier jaar nadat de studie was geëindigd. De helft van de grootouders in het onderzoek die op hun kleinkinderen babyzitten, leefde tien jaar langer na het eerste onderzoeksinterview.

Onderzoek suggereert dat het geven van een doel aan oudere mensen hen actief houdt.

‘Overleven van de soort’
Volgens Sonja Hilbrand, een van de auteurs van de studie en een doctoraalstudent in de psychologie aan de universiteit van Basel in Zwitserland, “zou deze link een mechanisme kunnen zijn dat diep geworteld is in ons evolutionaire verleden toen hulp bij kinderopvang cruciaal was voor de overleving van de soort. ”

Mensen die geen contact met de kleinkinderen hebben, zien hun gezondheid in feite negatief beïnvloeden, voegde Hilbrand eraan toe.

Door uw volwassen kinderen op de een of andere manier te helpen, kunt u ook langer leven, toonde de studie aan. Dus het gevoel dat je weet dat je nodig bent en daarom een ​​doel geeft, is heilzaam voor onze gezondheid naarmate we ouder worden.

Bruno Arpino, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Pompeu Fabra in Barcelona, ​​zei dat het kan helpen om senioren geestelijk en lichamelijk actief te houden.

“Caregiving kan zorgverleners een levensdoel geven omdat zorgverleners zich nuttig kunnen voelen voor de anderen en voor de samenleving,” zei hij. “Caregiving kan ook worden beschouwd als een activiteit die (zorg) zorgverleners fysiek en mentaal actief maakt.”

Mentale gezondheid
Hij voegde eraan toe dat eerdere studies hebben aangetoond dat caregiving het cognitief functioneren lijkt te verbeteren, evenals de fysieke en mentale gezondheid.

Deze studie omvatte niet de grootouders die de volledige voogdij van hun kleinkinderen hebben. Dat is juist schadelijk voor de grootouders, volgens de studie.

Bekijk de video hieronder om te begrijpen waarom je je kind(eren) zo vaak mogelijk met hun grootouders kunt delen:

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending