Connect with us

Funny

Wetenschappers bevestigen: vergeetachtigheid is een teken van hoge intelligentie

Published

on

Iedereen vergeet van tijd tot tijd wel wat. Dit kan zijn dat je je paraplu vergeten bent in een restaurant of een adres die je je niet kan herinneren. Ik heb zelf vaak moeite om al mijn wachtwoorden te onthouden. In de loop der jaren heb ik verschillende oefeningen en trucjes uit het geheugen geprobeerd om de mijne te verbeteren, maar dit werkt zelden voor mij. Misschien moeten ik maar accepteren dat ik een beetje vergeetachtig ben en waarschijnlijk goed ben in iets anders.

Echter, enige tijd geleden zagen we een fantastisch onderzoek, dat gaat over vergeetachtigheid! Het is een studie die tot een nogal verbazingwekkende conclusie kwam. Het blijkt dat een slecht geheugen niet negatief hoeft te zijn. Natuurlijk kan het gebeuren dat mensen bepaalde dingen van tijd tot tijd te vergeten, maar hier zou je juist trots op moeten zijn, volgens Likeswifty.

Competitieve informatie
Je zou jezelf dus niet gek moeten maken omdat je regelmatig het een en ander vergeet. Dit nieuwe onderzoek geeft aan dat vergeetachtigheid een teken kan zijn van zeer hoge intelligentie. Ik had gedacht dat het andersom was, maar dat is het dus niet.

Mensen met de beste herinneringen vergeten vaak relatief onnodige details. Dus als je de routebeschrijving naar dat nieuwe restaurant bent vergeten, komt dat waarschijnlijk omdat je belangrijkere dingen aan je hoofd hebt. In plaats daarvan zou je, als je alles onthouden hebt, het moeilijk hebben om beslissingen te nemen omdat je zoveel belangrijke informatie gebruikt om deel te nemen aan je denkproces.

Stop met piekeren
De hersenen van een intelligente persoon laten dingen los die het niet langer nodig heeft, wat het denken en het nemen van beslissingen vergemakkelijkt.


Klinkt logisch, als je erover nadenkt!

Dus vanaf nu kun je stoppen jezelf neer te leggen over alle kleine dingen die je zo nu en dan vergeet. In plaats daarvan kun je jezelf zien als een zeer intelligent persoon met belangrijkere dingen om over na te denken.

Wat een leuke bijkomstigheid! Deel dit bericht met je vrienden en familie om hen te laten weten dat jij iemand bent met zeer hoge intelligentie!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending