Funny
Zo maak je ketchup-ijs van Heinz
Ketchup kun je in allerlei soorten en maten eten. De meest gebruikelijke manier is als saus bij een heerlijke portie friet, maar wist je dat het rode sausje er ook in een ijsvariant is? Heinz is de beroerdste niet en vertelt ons hoe je de traktatie maakt.
Naast allerlei verschillende soorten sauzen verkoopt Heinz ook overheerlijke ijsbakken. In de smaken ketchup, mayonaise, saladedressing, barbecue en saucy saus. Ze liggen niet kant-en-klaar in de schappen van de supermarkt, maar zijn wel eenvoudig zelf te maken. Allemaal dankzij de DIY-pakketten, die gepaard gaan met een persoonlijk recept.
Als voorbeeld pakken we even de ketchup-variant. Daar heb je het volgende voor nodig:
- 200 gram slagroom
- 170 gecondenseerde melk
- 70 gram volle melk
- 70 gram Heinz tomatenketchup
En zo maak je ‘m:
- Koel alle ingrediënten minstens een uur in de koelkast voor je begint.
- Gedaan? Gooi alles dan in een kom en mix op een langzame stand.
- Zodra alle ingrediënten gemengd zijn, verhoog je langzaam maar zeker de mixsnelheid. Klop zo hard als je kunt.
- Blijf mengen tot er pieken in het mengsel ontstaan. Als je de kom ondersteboven houdt, mag het geheel niet naar beneden vallen.
- Giet het mengsel in een diepvriesbestendige bak.
- Laat minimaal drie uur opstijven in de vriezer.
Smakelijk!