Connect with us

Funny

Deze 12 games maakten spele.nl vroeger zo geweldig

Published

on

Vandaag hebben verwende kinderen al minstens een Playstation 4 en een Iphone X. Een generatie ervoor moest het doen met een oude knar van een computer en de hyperkinetische spelletjes op Spele.nl.

De leukste games op spele.nl
Heerlijk tijd verdrijven op je computer. Je had natuurlijk echte computerspellen, maar daarna kwamen al snel de online games om de hoek kijken, waaronder de website spele.nl. Toch was dat eigenlijk niet zo erg. Lippen droogden uit en uren gleden voorbij terwijl je onbeweeglijk met je ogen een figuurtje op het scherm volgde. Deze geweldige games van Spele.nl herken je ongetwijfeld meteen.

1. Bomberman
De ultieme favoriet van veel kinderen was Bomberman. Ongegeneerd alles opblazen, inclusief je medemens. Puur genieten was dat. Bij deze game was het erg frustrerend wanneer je computer even vastzat, want sowieso was jij dan ondertussen al in duizend stukjes opgeblazen. Vandaag bestaan er allerlei varianten op Bomberman, maar de classic blijft de beste.

Bomberman 93 (Multiplayer) VC Review GIF | Gfycat

2. Goudzoeker
Goudzoeker was niet alleen een verslavend spelletje, het leerde je ook omgaan met tegenslagen. Net naast die waardevolle diamant grijpen, of een zak vangen die dan leeg bleek te zijn, dat waren stuk voor stuk harde momenten waarop je leerde opnieuw recht te krabbelen na een val. Je herpakte jezelf en probeerde opnieuw een grote brok goud te verzamelen.

3. Bubble Shooter
Ongetwijfeld het meest bekende spelletje in het rijke arsenaal van Spele.nl: Bubble shooter! De kleurrijke bubbels bezorgen je net geen epileptische aanval. Dagenlang verzamelde je dezelfde kleur bubbels bij elkaar. Gewoon om ze te zien verdwijnen. Educatief was het niet, maar uitdagend wel. Wie beweert Bubble Shooter ooit te hebben uitgespeeld, liegt.

4. Bubble Trouble
Bubbels neerschieten met een geweer. Achteraf gezien was deze game niet echt vernieuwend voor Spele.nl, maar dat maakte niets uit. Je kon het spelletje ook met twee spelen, al zorgde dat eerder voor ruzie dan echt plezier. En ook voor een verrassing, want plots werd een van de twee mannetjes dan blauw!

5. Rollercoaster
Niet iedereen slaagde erin Rollercoaster Tycoon te ontfutselen van de Sint of de kerstman. Deze kneusjes moesten het doen met de online versie van de game. Het was een organisatorische uitdaging om een goede achtbaan te bouwen, maar ach, het plezier dat de bezoekers eraan beleefde was het helemaal waard. Rollercoaster was bijna even leuk als naar een echt pretpark gaan.

6. Vex
Vex was een bizar, donker en bloederig spel. Je moest het mannetje door een wereld van platformen en gevaren leiden. Ondertussen bestaat er al een Vex 4, alsof je ooit Vex 1 werkelijk hebt uitgespeeld.

Pagina's: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending