Connect with us

Funny

15 herkenbare situaties voor wie thuis de jongste was

De oudste van het gezin zijn brengt voor- en nadelen mee, maar wat met wie de jongste thuis was? Er zijn een aantal dingen die je gewoonweg alleen maar kan herkennen als jij vroeger ook de jongste van het gezin was. Zo moest je het lange tijd doen met de afdankertjes van je zussen, maar was je stiekem ook een beetje meer verwend…

De jongste thuis…

Het gezinsleven met meerdere broers of zussen is dynamisch en heeft enorme voordelen en nadelen. Maar één ding is zeker: alles is anders. Of het nu gaat om lange ritten in auto of zelfs iets simpels als een verjaardag vieren. In deze dynamiek speelde ook de volgorde een rol: wanneer kwam jij erbij? Hadden we het laatst al over de oudste van het gezin, nu is de jongste aan de beurt…

Via: imgur.com

 

1. Je bijnaam was ‘kleintje’

Het lot van iedereen die de jongste was thuis, je werd ‘kleintje’ genoemd. Ook al toren je vandaag misschien wel ver boven de oudste van het gezin uit: jij zal voor altijd ‘de kleine’ blijven.

Via: giphy.com

2. Je moest smeken om te mogen meespelen…

Als er een spelletje werd gespeeld, moest je alle mogelijke argumenten op tafel smijten om mee te mogen doen. Vaak werden er dan tegenargumenten opgeworpen door je oudere zussen/broers. Je begreep het spel niet, je kon nog niet tellen, of als er iets mis zou gaan zou je gaan klikken bij de ouders… Nietes! Smeekbedes waren dagelijkse kost voor wie de jongste thuis was.

De jongste gezin spel levensweg

Via: flickr.com | Tam Tam, CC

3. … En als je mocht meedoen moest je altijd de ‘leerling’ zijn

Werd er ‘schooltje’ gespeeld, dan moest jij altijd de leerling spelen. Werd er ‘gezinnetje’ gespeeld, dan werd je gedegradeerd tot baby of zelfs, jawel, hond. Je oudere zussen/broers speelden altijd de baas over je. Deze hiërarchie van de natuur moest jij respecteren.

Via: giphy.com

4. Je kleding waren allemaal afdanktertjes

De mode volgen zat er voor jou als jongste thuis niet in. Toen skinny jeansbroeken in werden, liep jij nog rond met broeken met wijde pijpen van je zussen. En zo ging dat altijd maar door. En het stopte niet bij de kleding van je zussen. Ook die van nichtjes, buurmeisjes, en heel het dorp dat zijn kleding beu was en waarvan jij erin paste. Gaatjes werden dichtgenaaid. Zat er een grote scheur, dan naaide je moeder er een knielap op. Dat maakte het er niet bepaald beter op.

De jongste thuis

Via: flickr.com | theirhistory, CC-NC

 

5. ‘Jij bent geadopteerd’

Oudere broers/zussen waren slimmer. Ze wisten bijvoorbeeld eerder dan jij wat ‘geadopteerd’ betekent. Jij kwam pas achter de echte betekenis van het woord nadat dit meerdere keren tegen je werd gebruikt. Ruzies konden lelijk zijn en als jongste thuis kreeg je soms te horen dat ‘je aan de deur was gelegd’, of dat je ‘van de melkboer’ was. Kwetsend, nodeloos kwetsend, althans op dat kinderlijke moment. Tijdens die donkere periode in je leven geloofde je het misschien zelfs even…

Via: flickr.com | Gerry Thomasen, CC

6. Je hebt nooit een babysit gekend

Waarom zouden je ouders een babysit inhuren als je oudere broers/zussen had die perfect op jou konden passen? In theorie een goed idee, niets op aan te merken, maar in praktijk… Je werd echt behandeld als een baby en een last. Bovendien vertelden ze je het ene griezelverhaal na het andere waardoor je huilend wakker lag in bed.

babysitten
Via: youtube.com | ADEL et SAMI

7. Er bestaan bijna geen kinderfoto’s van jou alleen

Er was altijd wel iemand die jou op zijn schoot trok. Hierdoor heb je als jongste thuis haast geen enkele foto van jou alleen. Je broers en zussen wilden de spotlight niet delen.

Via: flickr.com | Liz West, CC

8. Je wordt het ‘aandachtskindje’ genoemd

Ondanks het feit dat je bijna geen kinderfoto’s van jou alleen hebt, werd jij het ‘aandachtskindje’ genoemd. Als jongste thuis voelde dat echter niet zo aan. Ja, je was misschien een beetje meer verwend, maar dat vond je niet meer dan normaal. Jij had immers jarenlang hun spullen afgedragen.

Via: giphy.com

 

9. Leerkrachten vergeleken je voortdurend met je broers/zussen

Dit kon voordelig of nadelig zijn. Waren je oudere zussen slimme engeltjes in de klas, dan zagen ze jou graag komen. Waren ze lastposten, dan werd je meteen in dezelfde categorie geplaatst. Zonder dat je daar iets aan kon doen, ging de reputatie van je oudere broers/zussen verder op jou, aldus je leerkrachten.

Via: giphy.com

Benieuwd of er nog herinneringen zijn die jij als jongste thuis herkent? Wat dacht je van je onbekende of foute naam? Lees zeker verder op de volgende pagina!

Pagina's: 1 2