Connect with us

Funny

Deze 6 dingen herken jij als je vroeger Bananen in Pyjama’s keek

Bananen in Pyjama’s, hét programma waar jij als kind vroeger enorm naar kon uitkijken. De twee bananen maakte in de korte afleveringen toch altijd genoeg mee om je aandacht erbij te houden.

Bananen in Pyjama’s: iconisch kinderprogramma

Het van oorsprong Australische kinderprogramma werd op 1 november 1999 voor het eerst in Nederland uitgezonden. Met in totaal 8 seizoenen en 408 afleveringen zijn er heel wat afleveringen van Bananen in Pyjama’s te bekijken. Het is dan ook niet zo gek dat het is uitgegroeid tot een van de populairste kinderprogramma’s in verschillende talen!

Bananen in pyjama's
Via: Bananas in Pyjama / youtube.com (capture) | Adamski2851

Herinneringen aan het programma

Als jij een vaste kijker was van dit kinderprogramma, zal jij de onderstaande zaken zeker herkennen. Van de iconische kledingstijl van de twee bananen tot aan alle vrienden met wie zij omgingen. Dát alles speelde zich af in de Knuffellaan!

Via: Bananas in Pyjama / youtube.com (capture) | Adamski2851

1. De iconische intro van Bananen in Pyjama’s

Natuurlijk kende jij de onderstaande tekst van de intro uit je hoofd. Of nog steeds…

Bananen in Pyjama’s ze komen naar benee. Bananen in Pyjama’s zijn altijd met z’n twee. Bananen in Pyjama’s, de Teddy’s spelen mee. Samen spelen lijkt je dat geen grandioos idee!

2. Een blauw-witte streepjespyjama

De naam van de serie zegt het al: Bananen in Pyjama’s. De blauw-witte streepjespyjama kan daarom niet ontbreken in iedere aflevering!

Via: Bananas in Pyjamas / youtube.com (capture) | Adamski2851

3. De bekende uitspraak van B1 en B2

In bijna iedere aflevering hoorde je de bekende uitspraak van de twee bananen. De ene banaan vraagt aan de ander: “Denk jij hetzelfde als ik denk, B1?“. Vervolgens reageert de andere banaan met: “Dat zou best eens kunnen, B2!”. De twee bananen sloten af door tegelijk hun idee te zeggen. Uiteraard altijd met een woord dat eindigt op de letters -rij. Aan de verstopperij of de klusserij!

Kijk verder op de volgende pagina!

Pagina's: 1 2