Connect with us

Funny

Ruzie met je broer of zus: deze 12 zaken leidde je ertoe

Published

on

Je broer en zus zijn ontzettend belangrijk voor je, maar God weet hoeveel ruzie jullie ooit gemaakt hebben. Namelijk veel, heel veel. Vandaag lijken die vetes betekenisloos maar vroeger was het een kwestie van leven en dood. Iedereen die er eentje had, herkent ongetwijfeld deze typische aanleidingen voor ruzie met je broer of zus!

1. Wie mocht er vooraan in de auto zitten

Je ouders reden jullie niet altijd samen ergens naartoe, dus dat betekende dat er meestal één zeer begeerd zitplaatsje overbleef; die vooraan in de auto naast de chauffeur. Het kwam erop aan deze zo snel mogelijk te ‘shotgunnen‘, of ernaar toe te lopen. Wie te laat was, moest op de losersbank achteraan zitten.

Via: flickr.com | Andrew Currie, CC

 

2. De macht over de afstandsbediening

Deze macht was reëel want degene met de afstandsbediening in de hand bepaalde welk programma of zender er opstond: KetnetNickelodeon of Cartoon Network? De afstandsbediening was dan heel vaak een aanleiding voor ruzie met je broer of zus. Al worstelend probeerden jullie het van elkaar af te pakken.

Afstandsbediening vechten broer zus vroeger

Via: depositphotos.com

3. Opgestaan = plaats vergaan!

Op de afstandsbediening na, was de plaats in de zetel het belangrijkste. Bepaalde plekjes waren populair en daar wilden jullie allemaal zitten. Als echte broers en zussen dat betamen, konden jullie elkaar niets gunnen. Herken je de volgende zinnen, dan was de plaats in de zetel ook een aanleiding voor ruzie met je broer of zus: “Jij hebt al de afstandsbediening”, “jij zit altijd daar”, “je bent opgestaan en opgestaan is plaats vergaan“.

Via: youtube.com (capture) | RackaRacka

4. De favoriete barbiepop

Dit was een ruzie die je vooral met je zus(sen) voerde. Er was altijd één favoriete barbiepop, misschien omdat deze het mooiste haar, de mooiste kleding of het nieuwste was. Jij wilde met deze pop spelen, en absoluut niet met die monsterlijke, versleten barbiepop wiens haar je ooit had afgeknipt en geverfd met nagellak. Dit liep vaak uit op een ruzie. En ja, barbiepoppen zijn best hard als je ermee slaagt!

Via: giphy.com

5. De race naar de badkamer

Wie opgroeide in een groot gezin herkent deze ruzies zeker. Wanneer je broer of zus en jij allebei naar het toilet moesten, renden jullie om ter eerste naar de badkamer. En dan draaide je de deur op slot, ha! Menig kinderen hebben elkaar gepest door de wc-rollen stiekem te verstoppen. Jij ook?

Via: flickr.com | ThreeIfByBike, CC

 

6. Elkaar verklikken bij de ouders

Opgroeien betekent vallen en met bloedende knieën en krokodillentranen naar je ouders rennen. De reden voor deze valpartijen was vaak een uit de hand gelopen ruzie met je broer of zus. Eigenlijk hadden jullie een pact: niet klikken bij mama en papa. Toch herkent iedereen dat dit soms de laatste strategische zet was die je over had in een ruzie.

Via: giphy.com

Had jij ook geregeld ruzie met je broer of zus? Dan ga je zeker nog wat grappige situaties op de volgende pagina herkennen.

Pagina's: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending