Connect with us

Viral

Nee joh, met een zelfgemaakte Jodenster op je borst kun je best langs terrasjes lopen…

Published

on

Nederland bestaat op dit moment uit twee delen. Mensen die een prik hebben gehaald en daarmee waarschijnlijk het beste ontvangst ooit hebben op hun telefoon. Om nog maar te zwijgen hoe handig het is dat alle lepels nu aan je arm plakken. En de mensen die zelf onderzoek hebben gedaan op Facebook naar hoe plat de aarde nu werkelijk is.

Een discussie is al lang niet meer mogelijk en het invoeren van de coronapas op 25 september heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. Als je geen prik hebt of geen stokje in je neus wil doen kun je nu bijvoorbeeld niet eens even een lekker menuutje bij de Mac halen. En in die tweede groep zijn er toch wel wat mensen die graag hun mening aan anderen willen laten zien. Bijvoorbeeld Eldor van Feggelen, die graag met een zelfgemaakte Jodenster op zijn borst loopt om te provoceren.

Hij zal het waarschijnlijk niet niet als provoceren zien, maar de situatie nu kun je niet vergelijken met de situatie van tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen had je helemaal geen keus. Je was Jood of je was het niet. Was je het wel, dan was de kans groot dat je een enkeltje Polen kreeg om in de opruimfabriek Auschwitz-Birkenau in de oven te belanden. De huidige situatie kun je daar niet mee vergelijken. Doet Eldor dus wel en dan kun je weleens iemand tegenkomen die geen zin heeft om geprovoceerd te worden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending