Connect with us

Funny

Onderzoek toont aan dat mannen wekelijks voor 12 uur extra werk zorgen in het huishouden

Published

on

Het huishouden, we moeten er allemaal wel eens aan geloven. Maar onderzoek wijst uit dat wie een man in huis heeft wonen het zorgt voor nog meer huishoudwerk. Onderzoek toont aan dat het wekelijks 12 uur extra huishoudwerk oplevert. Glazen die overal staan, sokken die nog ergens slingeren (en niet zijn opgegeten door de wasmachine), papieren die overal liggen en potten en pannen die nog op de aanrecht staan.

Onderzoekers van de Universiteit van Michigan (Verenigden Staten) hebben er uitgebreid onderzoek naar gedaan. In de periode tussen 1968 en 2005 hebben ze veelvoudig data verzameld. Het onderzoek verzamelde data omtrent taken zoals koken, poetsen en andere kleine klusjes in het huishouden. Na een analyse van de data kwam men erachter dat jonge single vrouwen het korste bezig zijn met het huishouden, 12 uur per week om precies te zijn.

Wanneer er een man bij komt, dan wordt dit aantal verdubbeld! Meer handen betekent dus niet dat het sneller klaar is. De mensen die het langste bezig zijn, zijn gezinnen met drie kinderen, dan wordt het aantal uur maar liefst 28 uur.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending