Connect with us

Funny

Deze momenten maakt iedereen mee tijdens een potje 30 Seconds

Het is misschien wel het leukste spel van de afgelopen tijd: 30 Seconds. Perfect voor op een zaterdagavond met familie of vrienden, want het bordspel zorgt gegarandeerd voor de nodige gezelligheid. En tranen van het lachen. En bij mensen die niet tegen hun verlies kunnen ook voor ruzie. Maar dat terzijde. Kortom, een spel dat voor iedereen wel herkenbare momenten met zich meebrengt. Komen ze!

1. Het begint al bij het maken van de teams

Een uiterst belangrijke beslissing die je moet maken aan het begin van het spel. 9 van de 10 keer gaat dit niet zonder slag of stoot. Iedereen wil in het team bij het lopende woordenboek. En geef toe, als niemand bij jou wil voel je je toch wel beledigd. Voordat jullie daarover uit zijn, is de avond al bijna voorbij.

2. Iedereen krijgt de zenuwen van de zandloper
Paniek, paniek en nog eens paniek: dat is wat er uitbreekt wanneer iemand naar de zandloper grijpt. Het moment dat je je realiseert dat je binnen 30 seconden zoveel mogelijk moet raden is al zenuwslopend. Maar doordat je tegenstanders dan ook nog al wiebelend op hun stoel de zandloper als een gek in de gaten houden, is er al helemaal geen houden meer aan.

3. Je teamgenoot gooit twee…
Je had nog zo geroepen dat ze nul moest gooien, maar dat mocht niet baten. Zo moeilijk is dat toch niet?! Verdomme zeg, nu heb je al twee stappen achterstand.

4. Je teamlid leest de woorden op het kaartje te snel (of niet goed…)
‘Ja, je weet wel. Een broodje met vlees erin. Het komt uit Griekenland’. Iedereen weet natuurlijk dat dit om een pita gyros gaat. Maar je oplettende tegenstander controleert uiteraard – hoe irritant ook – het kaartje nog even voor de zekerheid. En ziet dat er niet pita gyros, maar pythagoras opstaat. Oeps, foutje!

 

Kijk verder op de volgende pagina!

Pagina's: 1 2