Connect with us

Viral

Snurkt je partner? Dat is slecht voor jouw gezondheid, blijkt uit onderzoek!

Published

on

Je had het altijd al gedacht maar nu blijkt het daadwerkelijk ook zo te zijn: snurken is slecht voor je partner. Vertel het je partner waarmee je regelmatig het bed deelt. Zo houdt diegene niet je niet oneindig wakker en doe je jezelf een plezier.

Snurker
Hoe zit het dan precies in elkaar? Uit een onderzoek, uitgevoerd aan het Imperial College London, blijkt dat een snurker invloed heeft op jouw bloeddruk. Het onderzoek was uitgevoerd onder 140 respondenten, in vier verschillende landen, die allen dicht bij een luchthaven woonden. De onderzoekers wilde erachter komen welk effect laagvliegende vliegtuigen hebben op het slaapritme. Tot hun grote verassing kwamen ze erachter dat het geluid van gesnurk (in dezelfde kamer) een identieke uitwerking had als bovengenoemde vliegtuigen. In beide gevallen steeg de bloeddruk.

Het stijgen van de bloeddruk had te maken met het geluid, in het bijzonder het volume van het geluid. De bron van het geluid, een vliegtuig of persoon, maakte geen verschil in deze stijging. Het volume daarentegen was wel de belangrijkste veroorzaker van de stijging. Simpel gezegd hadden de onderzoekers ondervonden dat hoe harder het geluid, hoe hoger de bloeddruk is. Dat lijkt een vrij logische conclusie. Maar waarom is dat dan slecht voor je? Een hoge bloeddruk op zich is geen probleem maar een té hoge bloeddruk wel. Dit is een voorbode voor gezondheidsklachten en een risicofactor voor hard- en vaatziekten.

Wanneer iemand snurkt, dan mag je die van ons best wakker maken, voor je eigen gezondheid. Een goed slaapritme is belangrijk voor je uiterlijk want je wordt immers ook een dagje ouder. Lukt dat niet? Dit moet je doen zodat je er jonger uitziet.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending