Connect with us

Showbizz

Waarom Temptation Island USA leuker is dan de Nederlandse versie

Het is geen geheim dat Temptation Island dit seizoen een stuk minder goed in de smaak valt dan voorgaande jaren. Er is te weinig drama, bijna iedereen gaat veel te vroeg naar bed en – de echte deal breaker voor Tempa-kijkend Nederland – niemand gaat vreemd.

Gelukkig bestaat er een alternatief voor de Nederlandse versie van de ultieme relatietest. Je raadt het al – Temptation Island USA. Ik heb het eerste seizoen van de Amerikaanse realityshow gebinged en kan je vertellen: it’s juicy like hell. 

Bring it on

Het cruciale verschil tussen de Nederlandse en de Amerikaanse Temptation: in Amerika hebben ze er zin in. De koppels komen daar met het doel de temptation aan te gaan. Sommigen geven hun partner zelfs toestemming om zich even als vrijgezel te gedragen – binnen de regels van hun partner dan wel.

Therapiesessie
De Amerikaanse koppels zien Temptation Island meer als een therapievorm en minder als een manier om bekend te worden. Zelfs de presentator, Mark Walberg, kun je meer zien als een therapeut dan iemand die de boel opstookt. Als het al geen relatietherapie is, dan is het programma wel goed voor zelfverbetering van de deelnemers. De beste therapeutische quote die er langskwam: “Of je het eiland nu samen verlaat of in je eentje, je komt hier sowieso sterker uit.”

Drama, drama, drama
‘Maar dan gebeurt er toch niets?’ hoor ik je denken. Think again, want het tegendeel is waar. Op de een of andere manier gebeurt er véél meer in Temptation USA dan in alle seizoenen van de Nederlandse Temptation bij elkaar. Drankspellen, jacuzzi’s, intieme dates, stiekeme zoenen, knuffelen in bed (en meer), huwelijksaanzoeken – het komt allemaal voorbij. Genoeg gespoilerd, tijd om te kijken. Het hele eerste seizoen van Temptation Island USA is te zien op Videoland.

Nóg niet overtuigd? Eerlijk, de blik van Kaci, één van de deelnemers dit seizoen, zegt genoeg.