Connect with us

Viral

Reizen met het OV? De 11 gróótste irritaties

Published

on

Reis jij dagelijks met het openbaar vervoer om naar school of werk te komen? Dan maak jij vast heel wat irritatie momentjes mee. Van die vrouw naast je die sneaky je WhatsApp-gesprek probeert mee te lezen, tot de sterke geur van het broodje ei van de man tegenover je. Soms lijkt het of je in het OV sneller geïrriteerd bent dan normaal. Maar kom op, sommige dingen moeten gewoon verboden worden in het OV. Wij geven hier onze 11 grootste irritaties tijdens reizen met het openbaar vervoer. 

1. Mensen die naar je staren of je WhatsApp-gesprekken meelezen
Zoals net genoemd, mensen die proberen mee te kijken op je telefoon. Zó irritant. Je voelt de ogen branden op je scherm. Please don’t. En dan hebben we het nog niet eens over die mensen die niet je telefoonscherm, maar jou aan staren. Ongemakkelijk…

2. Telefoongesprekken die je (ongewild) helemaal mee kunt luisteren
Het is natuurlijk niet erg als iemand even snel een telefoontje pleegt om te vertellen dat hij of zij onderweg is. Maar er zijn ook mensen die de trein de perfecte gelegenheid vinden om hun hele levensverhaal te delen. ‘Is Pietje echt zwanger van Klaartje?’ ECHT?!’. Nee, bewaar deze gesprekken maar voor thuis.

3. Mensen die keiharde muziek aan hebben staan 
Mensen die zo hard hun muziek aan hebben staan dat je je afvraagt of die oortjes überhaupt wel zin hebben. Je kan live meegenieten van alle nummers die hij afspeeld. Maar als je vaak genoeg boze blikken toewerpt, snappen ze (meestal) hopelijk de hint..

4. Etenslucht in de trein
Of het nou etenstijd is of niet, de lucht van eten wordt niemand happy van. Komt net een jongen de trein instappen met een frietje van Smullers. Net als jij zovéél honger hebt in een zak patat.. De geur blijft maar in de lucht zitten en dit werkt echt niet goed voor je maag. Ugh, irritatie!

5. Iemand komt naast je zitten terwijl er heel veel plekken vrij zijn
Je zat net zo lekker totdat er iemand naast je komt zitten. Er zijn nog genoeg plekken vrij? Ruik ik zo lekker? Ik. snap. deze. mensen. niet.

6. Mensen die denken dat hun tas een zitplek verdient
Dat jij dan nog moet vragen of ze alsjeblieft die tas weg willen zetten zodat jij kan zitten.

7. Wanneer je de hele rit moet staan
Je komt net van een hele drukke werkdag en dan stap je in de trein en is er geen plek.. Dat wordt dus een halfuur staan en meegenieten van de muziek van de jongen naast je. Feest (not).

8. Mensen die eerder de trein willen instappen, voordat jij er uit kan.
Dan denk je rustig de trein uit te willen stappen, maar word je overdonderd door mensen die zichzelf de trein naar binnen proberen te duwen. Please, first in, first out, you get that?

9. Toeristen die niet weten of ze in of uit moeten stappen
Je kent het wel, die treuzelende toeristen die nou niet weten of ze in of uit moeten stappen. Ik moet wel in deze tram zijn dus loop alsjeblieft door, dankjewel.

10. De deuren sluiten net voor je neus`
Je hebt gerend voor je leven, kom je boven aan op het perron: sluiten de deuren.. ‘Hallo?! Conducteur ziet u mij?!’.

11. En natuurlijk de allergrootste irritatie: de eeuwige vertragingen
Last but not least: de vertragingen.. Helaas is het OV net zoals het weer in Nederland: we kunnen er nog steeds niet op vertrouwen..

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending