Connect with us

Funny

SingStar: 12 herinneringen aan een briljant spel vol muziek

Je bent jong en je brult wat. De karaokegame SingStar liet heel wat jongeren dromen van een muziekcarrière. De ouders fantaseerden daarentegen alleen maar van oordopjes. Was jij ook zo’n ster van SingStar?

SingStar: oeroude Playstation game

De eerste versie van SingStar verscheen in 2004 voor de Playstation 2. De game was meteen een hit. Karaoke is een eeuwenoud spel, het recept was dus al bekend en geliefd. Je kan met één of met twee spelers een geselecteerd nummer zingen. Al gauw verschenen andere versies van de originele game, zoals SingStar Party, SingStar Pop, SingStar 80’s enzovoort. Latere edities konden ook op Playstation 3 en Playstation 4 gespeeld worden. De allerlaatste versie van SingStar verscheen in 2017.

Begin dit jaar beëindigde Sony echter de online SingStar-service. Dat betekent dat er geen nieuwe songs meer gedownload kunnen worden. Gelukkig kan je hier wel nog herinneringen ophalen aan dat eindeloos kattengejank.

 

1. Rood of blauw?

De eerste belangrijke vraag bij SingStar: wil je rood of blauw zijn? De kleur van de microfoon was van levensbelang, want een bepaalde kleur was je gelukskleur.

Via: Wikimedia Commons | Zoidy, CC

2. Britney Spears of Jamelia?

Nadat je kleur had bekend, diende de tweede moeilijke vraag zich aan: welk liedje? SingStar barstte van de steengoede nummers waardoor dit soms een echt dilemma was. Wou je Britney Spears’ Oops, I Did It Again zingen, of toch liever het toepasselijke Superstar van Jamelia? Aartsmoeilijke beslissingen die ertoe leidde dat je urenlang aan het zingen was.

Via: flickr.com | PlayStation Europe, CC

3. Een solosong, duet of duel: het kan allemaal

Je kon je stem eventjes opwarmen met een solo song, om daarna met je zus te knallen in een duet. De focus moest hoe dan ook liggen op die blauwe of rode balkjes. Ondertussen was er altijd wel een derde persoon aan het wachten op zijn of haar beurt.

Via: flickr.com | Helen Penjam, CC

4. Van ‘toondoof’ naar ‘SingStar’!

Telkens je een nieuwe song aan je repertoire wilde toevoegen, moest je deze eerst een paar keer oefenen. De eerste keren waren zonder twijfel rampzalig. Je slaagde er maar niet in de juiste toonhoogte te houden en werd achteraf gedegradeerd tot ‘toondoof’ of ‘amateur’. Pijnlijk. Na een tijdje klom je de muzikale ladder op richting ‘SingStar’. Je naam was gezuiverd.

Via: giphy.com

5. I sing in English

In 2009 verscheen er een SingStar Studio 100 editie, maar daarvoor moest je het doen met een game vol Engelstalige liedjes. De songtekst verscheen dan wel op het scherm, maar voor een tienjarig kind was dat niet altijd even begrijpelijk. Je kakelde dan maar wat op de toon, dat werkte ook. Hoe dan ook, je hebt wel degelijk heel wat Engels geleerd dankzij SingStar. En plots begreep je die songteksten, en hoe gek sommigen zijn.

Via: flickr.com | ecodallaluna, CC

 

6. Je leerde heel wat klassiekers kennen

Oké, Nobody’s Wife van Anouk was heel leuk om mee te brullen, maar daarnaast leerde je ook heel wat klassiekers kennen dankzij dat urenlang zingen met SingStar. Denk maar aan R.E.M, Blink 182, David Bowie, Pixies en The Offspring!

Via: flickr.com | PlayStation Europe, CC

We hebben nog meer op de volgende pagina! Wat dacht je van de feestjes? (zie 7.)

Pagina's: 1 2